image
 |  0 28 Листопада 2019 | 16:28

У Ковелі влада «відхрещується» від аварійного спортзалу гімназії

Близько восьми років Ковельська гімназія імені Олени Пчілки лишається на одинці із проблемою жахливого стану спортивного залу. Діти займаються фізичним вихованням у спортзалі, в якому температура повітря становить 13 градусів Цельсія, за умови плюсової температури на вулиці.

Про це обговорили під час засідання громадської ради при Ковельскому міському голові.

Як повідомив член громадської ради Юрій Шлюєв, в основному за батьківські кошти замінено 67 вікон, проводиться ремонт в класах та спортивному залі.

Коштами одного із батьків учня була розроблена проєктно-кошторисна документація, а в 2018, на прохання управління освіти, – ще одна. За його словами, відповідно до останніх документів, вартість ремонту складає 993 тисячі гривень.

«Батьки в гімназію вкладають великі кошти. Роблять за свої гроші ремонти в класах, освітлення, роблять багато. Але вони не можуть відремонтувати зал», - обурювався член громадської ради.

Юрій Шлюєв розповів, що за кілька годин до початку засідання ГР, він знову побував у гімназії і виміряв температуру повітря в спортивному залі. На той момент вона становила лише 13 градусів Цельсія, коли на вулиці було близько 5 градусів тепла.

 «Посилати дітей займатися фізкультурою туди, щоб діти змокріли і відразу ж захворіли, начебто не хочеться. На стінах грибок, всі стіни в грибкові», - не переставав повторювати пан Шлюєв.

Також він повідомив, що в наступному році Державна служба якості освіти України проведе аудит гімназії, де визначить комфортні умови навчання.

Звісно, що чути про реалії закладу освіти меру Ковеля Олегу Кіндеру стало не зручно, тому він дещо обурився, однак повідомив, що коштів у міському бюджеті на 2020 рік немає.

Шлюєв додав, що начальник управління освіти Віктор Бичковський давно знає про кричущу ситуацію з гімназійним спортзалом, однак, влада Ковеля робить вигляд, наче вона вперше про це дізнається.

Отож, влада Ковеля відсторонилась від проблеми закладу, нічого не пообіцявши, знову ж таки всі труднощі покладуться на батьків учнів Ковельської гімназії.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити