image
 |  31 19 Листопада 2022 | 22:31

У Ковелі власники готелю нахабно наполягають на будівництві багатоповерхівки

Власники готелю «Лісова пісня», що в Ковелі нахабно наполягають на будівництві багатоповерхівки за готелем, говорячи, що їм байдуже до думки громади.

Про це у фейсбуці написав Максим Якіменко.

За його словами, після публічного розголосу про те, що нові власники готелю хочуть побудувати багатоповерховий будинок за готелем, була проведена виїзна комісія ЖКГ міської ради.

«Так ось новий власник готелю презентував проект на забудову і почав розказувати як все в місці зміниться на краще якщо йому дадуть дозвіл. Але головний архітектор міста зауважила що треба дотримуватись стандартів і цей його проект не відповідає стандартам і внесла свої зауваження. Був присутній і перший заступник міста, який наголосив що паркінг повинен бути біля самого будинку, а не будь де. Почалась дискусія серед членів комісії і тут почалось саме цікаве. Я виступив із пропозицією що давайте проведемо спочатку громадське обговорення щодо цього будівництва так як багато ковельчан, особливо хто живе поряд виступають проти цього будівництва. І що тоді будуть робити коли громада виступить проти будівництва. На що власник в категоричній формі сказав "мені всерівно на думку громади я побудую і все" . І це було сказано привселюдно і при депутатах. Мене така позиція обурила. На що я відповів " часи колишнього очільника міста пройшли і робити що хочеш уже не можливо, треба брати до уваги думку людей". Але видно у власників своє бачення і своє ставлення до людей і мабуть що вони щось знають що так зневажливо ставляться до думки людей. І ще власник заявив, що приведе на громадські слухання свою групу підтримки, яким все подобається (мабуть він мав на увазі Тітушок). Хочу від себе подякувати голові комісії який зайняв виважену і принципову позицію. В результаті комісія зобов'язала переробити проект і подати його на розгляд комісії ЖКГ яка відбулася 16 листопада о 15-00.

Тепер про проблеми з цим будинком. По перше це парковки. Норми кажуть одне паркомісце на дві квартири. Що робити коли в кожній квартирі у людей буде по машині? Як поділити парко місце? Будуть ставити машини біля парку. А ще крім квартир перший поверх під комерцію запланований. Їхні машини чи клієнтів де будуть парковатися. Уже маємо проблему з першим поверхом Лісової Пісні яку зробили під комерцію. Уже пішки не можливо там пройти. По друге це проблема з каналізацією і станцією перекачки. По третє естетика міста. Ми перетворюємо район привокзалки на суцільну стоянку. Якщо інвестор хоче будувати будинки будь ласка, є куча місць де можна будувати. Непотрібно центр міста перетворювати на кам'яні джунглі.

Ковельчани давайте разом будимо відстоювати інтереси громади, а не бізнесу якому пох...на людей. Невже знову почалися часи колишньої влади?» - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через забудову парковки біля готелю Ковелю загрожує транспортний колапс

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити