image
 |  4 22 Березня 2020 | 19:26

У Ковелі зафіксували 7 випадків неправомірно виплаченої соціальної допомоги

На виконання Закону України «Про верифікацію та моніторинг державних виплат» управління соціального захисту населення продовжує верифікацію та перевірку достовірності інформації, поданої реципієнтами під час призначення, нарахування та здійснення державних виплат, що впливає на визначення права на їх отримання та розмір.

Про це повідомила начальник управління соціального захисту населення Софія Сагаль.

Міністерство фінансів України щомісячно надсилає відомості для здійснення перевірки одержувачів субсидій та державних виплат щодо наявних у власності громадян транспортних засобів, що підлягали державній реєстрації і з дати випуску яких минуло менше п’яти років; оплати будь-яких послуг на суму понад 50 тис. грн; купівлі або набуття права власності в будь-який законний спосіб земельної ділянки, квартири (будинку), транспортного засобу (механізму).

За результатами проведеної чергової верифікації управлінням виявлено невідповідності у 7 випадках на загальну суму 54,1 тис. грн. Надміру виплачені кошти державної соціальної допомоги будуть повернуті реципієнтами у добровільному або судовому порядку.

З метою уникнення неправомірно нарахованих державних виплат, які виявлені в ході верифікації, непорозумінь із працівниками управління соціального захисту населення під час повернення значних сум коштів державної допомоги за тривалі періоди, наголошуємо, що громадянам необхідно вказувати у декларації достовірні дані про доходи та майновий стан всіх членів сім’ї.

Крім того, такі особи зобов'язані повідомити управління протягом 30 днів про обставини, зазначені нижче: зміни у складі зареєстрованих осіб у домогосподарстві або зміни соціального статусу членів сім'ї; у разі реєстрації транспортних засобів - з дати випуску яких минуло менше 5 років; придбання квартири, будинку, транспортних засобів, оплати будь-яких послуг на суму понад 50 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До резонансного ДТП у Ковелі причетний син першого заступника міського голови (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити