image
 |  5 11 Травня 2018 | 13:55

У Ковелі запрацював старенький фонтан

Комунальники Ковеля відремонтували і підготували до роботи міський фонтан.
Про це інформує сайт Ковельради.
Як повідомив директор комунального підприємства «Добробут» Ігор Михалевич, у результаті проведеної ревізії обладнання з’ясувалося, що воно практично зношене. Систему подачі води відремонтували. Тож ще деякий час вона буде придатною до експлуатації.
Почистили форсунки та деякі з них замінили, оскільки чимала їх кількість була зіпсована або взагалі знищена вандалами. Обслуговувати міський фонтан мало б ТзОВ «К.П.Верес», яке виграло тендер на утримання місць загального користування. Проте жодні роботи не проводилися.
Як запевнив нинішній балансоутримувач, оцінка стану механізму фонтану засвідчила його практичну зношеність. Ремонт може дати лише тимчасовий ефект. Скільки ще пропрацює обладнання – невідомо. Тому наразі проведення ремонту чаші фонтану є недоцільним. Замінивши плитку на поверхні стінок конструкції, яка за півтора десятиліття обсипалася, можна лише марно витратити кошти, адже застарілий сам механізм. А про будівництво нового фонтану мова поки що не йде, оскільки це потребує значних капіталовкладень.
Директор комунального підприємства «Добробут» Ігор Михалевич звертається до ковельчан з проханням берегти і цінувати майно територіальної громади, не псувати конструкції фонтану, не кидати в нього різний непотріб та пляшки.
Тож міський фонтан розпочав роботу у новому сезоні. Попри те, що має естетично не зовсім привабливий вигляд, він радуватиме ковельчан своєю прохолодою у спекотні літні дні. Працюватиме у трьох режимах, від яких залежить висота фонтанних струменів води.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити