image
 |  2 28 Грудня 2017 | 11:36

У Ковельраді - штовханина з поліцією: близько сотні ковельчан заблокували сесію

Близько сотні мешканців міста Ковеля прийшли на чергову сесію міської ради 28 грудня 2017 року і фактично заблокували її проведення. Вони вимагали від депутатів негайно виїхати в мікрорайон «Ковель-2» і вирішити проблему з підтопленням вулиць Назарія Яремчука та Лермонтова.
Про це інформує власкор ВолиньUА у місті Ковелі.
Зі слів мешканців цих вулиць, підтоплення будинків грунтовими водами набуло загрозливих масштабів, під окремими будівлями рівень води сягає 20-30 сантиметрів. Ковельчани вимагали вирішити їх питання невідкладно, заявляючи, що не дадуть депутатам розглядати інших сесійних питань, поки не буде розв’язано їхнього.
Міський голова Олег Кіндер не погодився з такою постановкою питання і почав говорити з людьми на підвищених тонах. Це ще більше збурило мешканців, у результаті частина з них заблокували президію. В сесійну залу викликали правоохоронців, які спробували розблокувати президію. Між ковельчанами та поліцією розпочалася штовханина, яка ледве не переросла в бійку.
Рятуючи ситуацію, голова фракції ВО «Cвобода» у Ковельській міській раді Вадим Ткачук закликав керівництво ради прислухатися до думки мешканців, оголосити в роботі сесії перерву та невідкладно виїхати на місце надзвичайної ситуації.
Зрештою, частина депутатів витягли з гнізд картки для голосування, внаслідок чого в сесійній залі зник кворум. Олег Кіндер змушений був оголосити перерву до 14-ї години, а зацікавлені депутати спільно з мешканцями поїхали оглядати масштаби підтоплень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити