image
 |  7 21 Грудня 2017 | 09:01

У Ковельському історичному музеї - виставка робіт майстрині Інни Чонки

Уже традиційно, напередодні новорічних свят, у Ковельському історичному музеї відкривається тематична виставка.
Про це 21 грудня 2017 року повідомила головний зберігач фондів Ковельського історичного музею Мирослава Мороз.
Цьогорічна експозиція «Новорічно-різдвяна казка» складається з творчих робіт місцевої майстрині, керівника гуртка «Соломинка» ЗОШ №10 та учасниці багатьох міжнародних, всеукраїнських, обласних конкурсів Інни Чонки.
Тут є традиційні атрибути свят: різдвяні зірки, реквізити колядників і щедрівників, свічки, ангели, ялинки, коники, дзвіночки, ялинкові підвіски, гірлянди тощо.
Одним із давніх символів зимових свят є дідух – символ доброго врожаю, злагоди в родині, достатку, єднання поколінь. Саме тому його вносили до хати перед Святою вечерею.
Коник, сплетений із соломи, яким прикрашали домівку на Різдво – відгомін давніх вірувань, уособлення Дажбога – сонячного божества у східних слов’ян.
Дзвоники – хороші вісті. Різдвяні ангели є захисниками і помічниками в добрих справах.
На виставці представлені експонати з фондів Ковельського історичного музею: ялинкові іграшки 50-80-х років, листівки, свічки, ляльки-мотанки.
Запрошуємо відвідати цікаву експозицію та поринути у казкову атмосферу зимових свят. Вона діятиме до кінця січня у Ковельському історичному музеї.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити