image
 |  0 19 Грудня 2017 | 07:34

У Ковельському районі через сказ ввели карантинні обмеження

8 грудня 2017 року на подвір’я жителя села Дубове забіг лис, якого господарі застрелили.
Про це повідомляє сайт «Про Ковель» з посиланням на Ковельське міськрайонне управління ГУ «Держпроспожислужби».
Було відібрано патматеріал та направлено на дослідження у ДУ «Волинська державна лабораторія ветеринарної медицини» Лабораторним дослідженням було встановлено захворювання на сказ.
Контакт даної тварини з людьми та іншими тваринами не встановлено. При дослідженні пат матеріалу від лиса впольованого на території між селами Уховецьк та Радошин ДУ «Волинська державна лабораторія ветеринарної медицини» було встановлено захворювання на сказ.
По даних випадках було проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ковельській районній державній адміністрації. Заслухавши інформацію начальника міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Короля М.П. комісія постановила запровадити карантинні обмеження у неблагополучних по сказу територіях: у с. Дубове та в лісовому масиві між селами Уховецьк та Радошин. Було розроблено та затверджено «План комплексних заходів щодо ліквідації сказу на неблагополучних  територіях». Спеціалістами  ветеринарної медицини проводиться щеплення сприйнятливого поголів’я проти сказу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити