image
 |  0 14 Вересня 2019 | 14:47

У Криму найгірший туристичний сезон за 3 роки

Окупований Крим з початку року прийняв 700 тис. відпочивальників.

Це зробило сезон найгіршим за три роки, написав у Facebook екс-міністр курортів та туризму Автономної Республіки Крим Олександр Лієв.

"У мене є інформація з щомісячного завантаження 32 об'єктів, які розміщені в Ялті, Алушті, Євпаторії, Севастополі, Коктебелі та Феодосії. Це 8 готелів та 24 санаторії, вмістимістю у 3600 місць. Висновок – в цьому році за 8 місяців Крим прийняв 700 тисяч відпочивальників, 600 тисяч з яких – жителі Росії. Цей сезон став найгіршим за останні 3 роки. Міст не допоміг", - написав він.

Лієв написав про це після заяви окупаційної влади Криму про те, що з початку року півострів відвідало 5,8 млн туристів, завдяки відкриттю мосту.

"За нашими підрахунками, які ми давали на початку року, у 2019 році півострів можуть відвідати 1,2 мільйона росіян до кінця року, 450 тисяч з яких – люди, які приїдуть за соціальними путівками, тобто, як у 2017, і у 2018 роках. Я проаналізував завантаження аеропорту "Сімферополь", багато що є у відкритих джерелах, дещо я дістав за своїми каналами. Взяв дані української прикордонної служби – вони опубліковані у ЗМІ. Зіставив з даними щодо завантаження деяких великих готелів та санаторіїв Криму", - розповів Лієв про підрахунок реальної кількості туристів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова Рада вперше провалила голосування: «Слуга народу» не зібрала більшість

Серед причин зменшення кількості відпочивальників Лієв назвав ріст ціни на туристичні послуги у Криму.

"Цей факт легко відслідкувати за динамікою вартості готельних номерів. Порівняно з 2013 роком, ціни на відпочинок у кримських базах відпочинку уже в 2016 році збільшились на 40%, а зараз, у 2019-му – вже на 70-90%", - написав Лієв.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити