image
 |  7 18 Квітня 2021 | 19:37

У Криму російські окупанти розгорнули масштабний військовий табір (ФОТО)

На захопленому Росією півострові окупанти побудували величезне військове містечко, що складається з основної та додаткової частин.

Про це повідомляє «Дзеpкало тижня».

Знімки з супутника опублікувало німецьке видання Der Spiegel.

На знімках видно військову базу на мілітаризованому полігоні, розташованому в центрі Керченського півострова - біля населеного пункту Марфівка в Ленінському районі. В обгороджених секціях розміщено більше тисячі машин. Фото з супутника показують, що ще 15 березня поле було порожнім, а станом на 13 квітня територія повністю заставлена військовою технікою Росії.

Табір звели в період з 15 березня по 2 квітня.

Судячи по пунктах призначення ешелонів з технікою і кадрам військових колон в Криму, ймовірно там знаходяться перекинуті з Північного Кавказу частини 58-ї армії ЗС РФ (можливо, 136-а мотострілецька і 291-а артилерійська бригади).

Нагадаємо, що 17 квітня у Чорне море зайшло 15 кораблів Каспійської флотилії Росії. З 15 катерів три є артилерійськими, а ще вісім - десантними. В окупований Крим також прибули судна забезпечення. Повідомляється, що все це для проведення військових навчань, яких планується провести понад 4000 різного масштабу.

Також Росія перекинула в окупований Крим ескадрилью штурмовиків Су-25. За даними джерела росЗМІ, екіпажі Су-25СМ3 авіаційної частини 4 армії ВПС і ППО Південного військового округу Росії, дислокованої на Ставропіллі, перебазовували на оперативні аеродроми Криму.

Крім цього, в ніч на 15 квітня катери ФСБ Росії провокували катерну групу Військово-морських сил ЗСУ, яка знаходиться на бойовому чергуванні в Азовському морі. Попри цілеспрямовані дії катерів Федеральної служби безпеки РФ по обмеженню вільного судноплавства, тактична група ВМС продовжила виконувати поставлені завдання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна дипломатів: Україна у відповідь РФ висилає російського дипломата

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити