image
 |  4 13 Лютого 2018 | 17:45

У квітні «Укрзалізниця» підвищить ціни на квитки на 10%

У квітні відбудеться перше в 2018 році планове підвищення цін на квитки для пасажирів «Укрзалізниці» на 10%.
Про це 13 лютого 2018 року повідомляє сайт «Економічна правда» з посиланням на ЦТС.
Перший етап зростання цін на квитки в поїздах на 10% ми плануємо орієнтовно з 1 квітня. Отримані кошти спрямуємо на розвиток пасажирської інфраструктури. Зараз ми закуповуємо пасажирські вагони, які виробляє національний виробник. Досить швидкими темпами здійснюється модернізація вагонів, інвестуємо в ремонт рухомого складу, - розповів директор з економіки та фінансів компанії Андрій Рязанцев.

Він також запевнив, що гроші, отримані УЗ в результаті підвищення тарифів, підуть на спеціальний інвестиційний рахунок, за рахунок якого буде забезпечуватися підвищення якості пасажирських перевезень.
За словами Рязанцева, в останній раз УЗ підвищувала тарифи на пасажирські перевезення ще в 2014 році.
З тих пір індекс споживчих цін виріс мінімум на 60-70%, в 4-6 разів збільшилася вартість комунальних та інших послуг. По всій номенклатурі товарів, які потрібні залізниці, істотно зросли ціни, - констатує він.

При цьому, підкреслює чиновник, вартість квитків на потяги все одно залишиться конкурентною у порівнянні з автобусними перевезеннями.
Відзначимо, що щорічно в УЗ кілька разів змінює ціни на квитки для пасажирів. Вартість коливається в залежності від сезону: чим більший попит на перевезення, тим вище ціна.
Зазвичай коефіцієнт підвищення/пониження ціни становить 1,02-1,1. Літні перевезення одні з найдорожчих для пасажирів, дорожче - тільки в період з 25 по 30 грудня, коли діє коефіцієнт 1,1. Найдешевші перевезення на 9 травня - в цей день на квитки надається 20-відсоткова знижка.
Раніше повідомлялось, що «Укрзалізниця» планує підвищити вартість пасажирських перевезень на понад 20% в 2018 році.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити