image
 |  162 19 Березня 2024 | 14:18

У Латвії заблокували сайти, які брехали про війну в Україні

У Латвії закрила доступ до дев'яти веб-сайтів на території країни, які поширювали фейки про війну в Україні.

Йдеться про сайти: "mk-pskov.ru", "life.ru", "www.pnp.ru", "news-front.su", "russkie.org", "ont.by", "www.sb.by", "council.gov.ru", "x-true.info". Їх заблокували. Користувачі цих сторінок будуть перенаправлені на інформаційне повідомлення "nelegalssaturs.lv", повідомляє Delfi.

Влада дійшла висновку, що дані сайти поширюють викривлену та неправдиву інформацію про війну, розв'язану Росією проти України, та воєнні злочини, скоєні РФ з метою їх виправдання. Також поширюється мова ворожнечі та інформація, що дискредитує латвійську державу і Північноатлантичний союз (НАТО).

"Ці веб-сайти поширюють наратив про те, що Захід і НАТО винні в ситуації в Україні, тоді як Росія лише хоче забезпечити мир у всьому світі. Вони поширюють суттєво спотворену і неправдиву поточну інформацію про події в Латвії та світі, дискредитують здатність НАТО захистити будь-яку країну-члена Альянсу і виправдовують вторгнення Росії в Україну", - йдеться у повідомленні Національної ради з електронних засобів масової інформації (NEPLP) Латвії.

У Нацраді заявили, що отримання такої інформації може викликати у частини населення тривогу і страх за існування своєї країни, а також розколоти суспільство.

"Крім того, дезінформація, яка поширюється, може призвести до появи та активізації організацій, які підтримують радикальні ідеї, а також їхніх опонентів. Це не виключає можливості протестів різних груп всередині країн і, таким чином, безсумнівно, впливає на громадський порядок і безпеку людей, що істотно і однозначно впливає на безпеку країни в цілому", - йдеться у заяві Нацради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити