image
 |  4 30 Вересня 2023 | 16:22

У лікарні на Волині прооперували жінку з рідкісною патологією

У Володимирському ТМО лапароскопічно прооперували жінку з рідкісною патологією.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці ТМО.

У Володимирському територіальному медоб'єднанні провели лапароскопічну операцію 69-річній пацієнтці з рідкісним ускладненням жовчокам'яної хвороби.

У медзаклад жінка поступила з клінікою тонкокишкової непрохідності. На комп'ютерній томографії виявили обтурацію тонкої кишки жовчним каменем ,діагностовано досить рідкісне ускладнення жовчнокам’яної хвороби - Синдром Бувере (гострий біліарний ілеус).

Послідовне застосування ендоскопічних та інструментальних візуалізаційних методів дало змогу встановити діагноз, а використання лапароскопічного доступу – виконати лапароскопічну ліквідацію непрохідності з ентеротомією, літоекстракцією. Після операції вона почувається добре.

*Синдром Бувере частіше спостерігається у жінок похилого віку з наявністю супутньої патології. Діагностика цієї патології досить складна, і в 50% випадків діагноз встановлюється під час операції, а летальність сягає 30%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП на Волині: автівка наїхала на самокат

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити