image
 |  193 7 Серпня 2024 | 09:54

У лікарні в Нововолинську юній пацієнтці видалили пухлину яєчника

Нововолинські лікарі в 13-річної дівчини видалили пухлину яєчника (дермоїдну кісту, яка містила фрагменти шкіри, волосся, нігтів, хрящів).

Про це  "ВолиньUA" повідомили у ЦМЛ. 

Дівчинка була госпіталізована з болями внизу живота. Під час огляду та додаткових обстежень встановлено діагноз: дермоїдна кіста (тератома).

Тератома – «спляча» доброякісна пухлина, пов'язана з порушенням ембріональної закладки, яка підлягає негайному видаленню одразу після її виявлення.

Проведено лапароскопічне оперативне втручання. Лікування командою акушер-гінекологів КНП «Нововолинська ЦМЛ» здійснено успішно, тканину яєчника збережено!

Нагадуємо, у жіночій консультації веде прийом дитячий гінеколог! Памʼятайте, що перший візит до лікаря має бути ще в ранньому дитинстві та на початку статевого дозрівання (орієнтовно 10-11 років). А з початком менструації необхідно регулярно проходити профілактичні огляди!, - наголошують медики. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку жінка скоїла моторошне самогубство

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити