image
 |  2 12 Грудня 2020 | 08:23

У лікарні, яку очолює лікар з Волині, робот провів першу операцію (ФОТО)

1-шу операцію у Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, яку очолює лікар з Волині, провів робот-хірург Da Vincі.

Він зробив її без єдиного розрізу, тільки проколами, зміг видалити грижу діафрагми, повідомив директор Львівської клінічної лікарні швидкої допомоги Олег Самчук в Facebook.

1-м пацієнтом робота-хірурга став 50-річний житель Львівської області з міста Броди. Він звернувся до лікарів з підозрою на кишково-шлункову кровотечу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волинському кордоні затримали пасажира з наркотиками (ФОТО)

"Обстеження показало занадто великий отвір між черевною і грудною порожнинами. Частина шлунка змістилася в грудну клітку. Треба було оперувати", - зазначив Олег Самчук.

За його словами, робот під час операції був в декількох метрах від пацієнта. Його камера транслювала зображення медикам, які керували 4 "руками" робота на відстані. За словами директора лікарні, Da Vinci бездоганно усунув проблему і навіть зробив пластику пацієнтові. Зараз пацієнт вже у свідомості.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити