image
 |  9 7 Червня 2024 | 08:54

У Локачах батьків закликають контролювати дітей, яким купили електросамокати

Заступник селищного голови Локач Тарас Хомяк виклав допис із закликом до батьків, які купили своїм дітям електромокати,  думати про їхню безпеку та контролювати дітей.

Подаємо його без змін.

Я рідко пишу дописи від свого імені у фейсбуці і довго зважував чи варто писати цей, але проблема, яка вимагає негайного вирішення і може мати трагічні наслідки при її ігноруванні, спонукає це зробити. І назва цій проблемі - діти на електросамокатах на дорозі. Я особисто був свідком, коли на проїжджій частині в нашому селищі кудись мчаться серед автомобілів неповнолітні керманичі. Подекуди по двоє, а навіть і троє на одному самокаті. Зачасту по зустрічний смузі. Неодноразово в темну пору доби без будь яких освітлювальних приладів. Майже постійно по загадковий непередбачуваній траєкторії, без стопів, поворотів і будь-якої логіки. Без дотримання правил дорожнього руху. Без права перебувати на проїжджій частині взагалі.

Питання тут одне і тільки до батьків - чим ви керуєтесь коли купуєте 10-12 -річному хлопчаку електросамокат і не контролюєте його використання дитиною? Розумом? Здоровим глуздом? Бажанням показати свій достаток, купуючи "круту" цяцьку дитині? Дивом, яке має статись, щоб водій вчасно зреагував на малолітнього керманича і запобіг біді?Наявністю в дитини Ангела-охоронця?

Закликаю до одного. ""Включіть голову" і подумайте про наслідки! Для себе, для дитини, для водіїв. Краще запобігти біді і контролювати дітей під час використання цієї небезпечної іграшки в безпечному для всіх місці, щоб не звинувачувати потім водія, поліцію, місцеву владу і ще багато кого, крім себе.

З початком канікул проблема загостриться, тому не зволікайте і контролюйте дітей, бо Ваші діти - це в першу чергу Ваша відповідальність.

Допис максимально цензурний і стриманий, зважаючи на те, що я публічна особа.

Батько, водій, заступник селищного голови Т.Хом'як

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тільки з'явилися у місті: на Волині електросамокати наробили біди

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити