image
 |  7 16 Липня 2022 | 19:48

У Любомльському краєзнавчому музеї відбулася зустріч з дівчинкою, яка намалювала "Мрію"

5 липня у виставковому залі Любомльського краєзнавчого музею відбулась презентація конверта і марки «Українська мрія» юної 11-річної любомльчанки, учениці гуртка образотворчого мистецтва «Етюд» при Любомльському будинку школяра.

Про це пишуть на сторінці у фейсбуці Любомльського краєзнавчого музею.

Софія Кравчук займалась під керівництвом керівника гуртка, місцевої художниці Оксани Богути, яка підтримала та надихнула як майстер на створення даної картини. Ініціатором зустрічі був голова обласного клубу колекціонерів «Паритет» - Анатолій Сєрков, який привіз з собою для підписів, від авторки, понад 300 конвертів та листівок не лише волинських колекціонерів, а й з різних областей України. На зустрічі були присутні мама юної художниці, працівники Будинку школяра та пошти, які в свою чергу ставили гашення на конвертах. На зустріч завітав колекціонер-філателіст уродженець Любомля, директор обласної федерації дзюдо Віталій Терешкевич.

Софійка розповіла про свій творчий шлях над даною роботою, поїздку на спецгашення марки до Києва, знайомство з генеральним директором Укрпошти - Ігором Смілянським, який подарував футболку з зображенням картини, та розповіла свої подальші плани та мрії. Картину Софії було виставлено на аукціон і продано за 56 000 гривень а гроші було передано на підтримку соціального проекту «Місто добра», що допомагає мамам та дітям з прихистком.

Дуже приємно, що серед нашого юного покоління підростають такі талановиті та свідомі патріоти нашої Батьківщини, які наближають перемогу своїми талантами та стараннями. Бажаємо юній учениці і надалі досягати успіхів по досягненню своїх мрій ну і звичайно всім нам мирного спокійного неба.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити