image
 |  7 7 Листопада 2017 | 12:52

У луцькій школі вже 5 дітей захворіли на кір

У луцькій ЗОШ №25 вже зареєстровано 5 ймовірних випадків захворювання на кір.

Про це повідомляє ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».

Усі діти навчаються в початкових класах. Троє дітей госпіталізовано в інфекційні відділення. 4 захворілих не щеплені, а 1 дитина щеплена лише одноразово.

Відібрано біоматеріал для дослідження на наявність вірусу кору.

У школі проводиться комплекс протиепідемічних заходів.

Виникнення перших захворювань на Волині пов’язано із завезеними випадками кору з регіонів України, де захворювання реєструються протягом останнього року, зокрема з Закарпатської та Львівської областей. Захворюваність у цій луцькій школі теж пов’язують з завізним випадком кору зі Львова.

У Лабораторному центрі кажуть, що існує ризик значного поширення інфекції узв’язку з великою кількості не щеплених дітей. Попри те, що вакцина є, батьки масово відмовляються від щеплень своїх дітей.

«Вакцинація має великий вплив на попередження цього захворювання. Навіть ті, хто отримав вакцину лише раз (без ревакцинації), перенесуть захворювання у значно легшій формі.

Закликаємо батьків,  не зволікаючи, зробити щеплення дітям наявною тривалентною вакциною проти кору, епідпаротиту, краснухи і попередити захворювання у своїх дітей та поширення інфекції в області», - наголошують лікарі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити