image
 |  0 10 Серпня 2018 | 08:57

У Луцькому парку декілька тижнів квітне Борщівник: комунальники «морозяться» вирішувати проблему

Декілька тижні комунальники та екологи Луцька не можуть впоратися з Борщівником який квітне у парку «Дубовий гай».
До редакції  «ВолиньUA» звернулись мешканці району ЛПЗ, які повідомили про небезпечну рослину, яка виросла в ріст людини та надали фото.
Мешканці звернулись до депутата Луцької міської ради свободівця Миколи Романюка. Згодом був опублікований допис у Фейсбуці та згадано про дану проблему у місцевих ЗМІ, однак луцькі комунальники не квапились із вирішенням проблеми, а навпаки розпочали перекладати її вирішення один на одного. Жеківці на екологів, а екологи на жеківців.
«До мене сьогодні звернулись мешканці вулиць Боженка та Мамсурова, які стурбовані просто зарослями борщівника на єдиній доріжці проходу від школи 20 до даних вулиць, що несе велику загрозу здоров’ю мешканців району. Просто обурені, що це не бачать в ЖКГ-2 та просять посприяти у вирішенні проблеми!!», - повідомив депутат.


У директора ЖКГ №2 Володимира Рижука вистачило сил й натхнення зреагувати лише на пост у соцмережі, а не на вирішення даного питання і відповів, що це не його проблема, а проблема екологів.
«Шановний Романюк жкп-2 необслуаговує дану територію про це я сьогодні тобі говорив....думай що пишеш..і вивчи як депутат хто за що відповідає..»
«І наразі борщівник це проблема екологів....зреагували..», - прокоментував Володимир Рижук.

У свою чергу хочемо нагадати, що минулоріч Володимир Рижук заробив у ЖКП №2 289 тисяч гривень, заробітна плата становить близько 24 тисяч гривень у місяць, чи потребує такої високої зарплатні даний чиновник - вирішувати вам.
Як повідомив депутат, екологи дійсно зреагували на повідомлення про те, що в парку росте небезпечна рослина Борщівник та повідомили, що вирішуватимуть цю проблему. Однак пройшло два тижні, а рослина й досі росте, ба більше вже й встигла перецвісти.
Зокрема, судячи з фото, парк перебуває в жахливому стані, річка закинута сміттям, а сама територія продовжує тонути в зарослях бур’янів та хащів. Тому цей парк останнім часом облюбували пияки та наркомани, а через рослину Борщовик, сміття, та таке небезпечне «сусідство», місцеві жителі не можуть відпочивати в єдиній зеленій зоні мікрорайону. А чиновник Луцька продовжують перекладати вирішення проблеми на когось зі своїх колег, в надії що прийде осінь, а там зима той під шаром снігу все прикриється, а весною знову волонтери прибиратимуть зелену зону.
 
 
Це Борщівник станом на сьогодні.



 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити