image
 |  4 30 Березня 2018 | 07:44

У Луцькому районі підніматимуть прапор ОУН-УПА

29 березня 2018 року Луцька райрада ухвалила рішення вивішувати червоно-чорний революційний прапор ОУН-УПА на День захисника України 14 жовтня.
Проект рішення був внесений на розгляд сесії фракцією ВО «Свобода», - про це інформує власкор «ВолиньUA».
«Це наш революційний прапор. УПА воювала за незалежну Україну. Воювала проти Росії, Третього Рейху, Польщі. Це наша історія. В кожного народу є свої герої і своя історична правда. Сьогодні ми продовжуємо боротьбу за незалежність. Ми повинні прийняти це рішення як патріоти нашої держави, як громадяни нашої країни і в підтримку тих, хто повертається в цинкових гробах. І я не розумію, як можна бачити російський слід в тому, що українці шанують своїх героїв і віддають шану тим, хто поклав своє життя на вівтар свободи і незалежності», - зазначила депутат Луцької райради від ВО «Свобода» Марія Пивовар.

Однак, частина депутатів із фракції «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» та Аграрної партії не підтримали таке рішення. А голова Луцької РДА Ігор Ярмольський спекулятивно і безпідставно намагався побачити у цьому рішенні російський слід. Втім, більшість обранців громади підтримали такий проект рішення.
Червоно-чорний прапор підніматимуть 14 жовтня, у День захисника України, поряд із синьо-жовтим біля адміністративного будинку Луцької райради.
Крім того, сільським, селищним радам, керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, громадським об'єднанням району рекомендують запровадити таку ж практику.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити