image
 |  2 6 Листопада 2017 | 14:58

У Луцьку міськрада прийняла новий порядок акредитації для журналістів

Виконувач обов’язків міського голови Луцька Григорій Пустовіт 1 листопада своїм розпорядженням прийняв новий Порядок акредитації журналістів та інших працівників ЗМІ у Луцькій міській раді з врахуванням рекомендацій Інституту масової інформації (ІМІ)
Про це повідомляє Детектор медіа.
При оновленні Порядку акредитації журналістів було враховано такі рекомендації:
- вилучено вимоги до заяв журналістів та ЗМІ на акредитацію, що не відповідають вимогам законодавства;
- приведено у відповідність Закону про інформацію питання щодо порядку припинення акредитації у частині строків повідомлення про таке рішення та можливі варіанти його оскарження.
Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний зауважив, що найважливішим є забезпечення прав та свобод журналістів у процесі висвітлення діяльності органу місцевого самоврядування, зокрема у ключі забезпечення доступу до усіх відкритих заходів журналістів, що не мають акредитації (якщо така буде надалі здійснюватися), у відповідності до вимог чинного законодавства, а також відсутність зловживань щодо припинення акредитації для тих, хто її отримає (якщо така буде здійснюватися органом місцевого самоврядування).
Також Ратушний звернув увагу на необхідність доопрацювання п. 10 Положення на предмет підстав для припинення акредитації або (що важливіше) недопущення зловживань на основі буквального застосування визначених підстав у Положенні, а також на важливість забезпечення вільного доступу журналістів та представників медіа до заходів ради незалежно від наявності акредитації, та її використання виключно як інструменту співпраці та кооперації з медіа.
Начальниця відділу інформаційної роботи Луцької міської ради Зоя Балюкповідомила ІМІ, що журналісти й далі матимуть вільний доступ без акредитації до сесії та комісій Луцької міської ради.
«Відсутність акредитації не може бути причиною обмеження чи не допуску журналістів відвідувати заходи міської ради. Навпаки, ми відкриті до співпраці і з радістю чекаємо представників ЗМІ, як для висвітлення подій, так і для дружнього спілкування», – сказала вона.
З рекомендаціями ІМІ щодо проблемних положень Порядку акредитації журналістів та інших працівників ЗМІ Луцької міської ради можна ознайомитися за посиланням.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити