image
 |  2 30 Жовтня 2018 | 14:58

У Луцьку стартував новий освітній проект

26 жовтня 2018 р., напередодні осінніх шкільних канікул, у Луцьку стартувала регіональна ініціатива Всеукраїнського освітнього проекту «Здорове харчування для дітей», що присвячена Тарілці здорового харчування.
Про це «ВолиньUA» повідомили організатори.
Першими пройшли навчання учні 3-В класу «Гімназія №4 ім. Модеста Левицького». Школярам програма сподобалася, адже вона базується на активній взаємодії ведучих та учасників та передбачає ігровий формат роботи. Також учні за бажанням можуть взяти участь у підготовці домашнього завдання – створити власну творчу Тарілку здорового харчування. Проект позитивно сприйняли вчителі, адже він є практичним продовженням знань, що входять до шкільної програми з таких предметів як «Основи здоров’я», «Я у світі», а також батьки, оскільки проект мотивує дітей до правильного харчування у ігровій, ненав’язливій формі.
Мета проекту – підвищення рівня обізнаності школярів із засадами здорового харчування та мотивація дітей і батьків до здорового способу життя. Матеріали проекту узгоджені та рекомендовані до використання Асоціацією дієтологів України та Центром громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України.
«Як художник малює картину з чистого аркуша, так маленькі Розумники створювали власну тарілку здорового харчування! Цікаво, повчально, корисно!» – ділиться враженнями Оксана Анатоліївна Бакунець, класний керівник 3-В класу.

«Ми щиро вдячні за підтримку запуску проекту у Луцьку сучасному представнику соціально-відповідального бізнесу – Компанії «Тигрес» та особисто Ірині Дубчук, говорить Людмила Пилипюк, регіональний координатор проекту «Здорове харчування для дітей», Запрошуємо до співпраці компанії волинського регіону, які також розуміють, як важливо виховати здорове покоління і підтримують ідею здорового способу життя. Разом ми можемо зробити набагато більше і змінити критичну ситуацію щодо захворювань, які виникають в результаті неправильного харчування».
«Наша задача – познайомити з Тарілкою здорового харчування кожну українську родину. Мрію, щоб зображення Тарілки з’явилося на кожній кухні країни, і щоб кожна сім’я поступово впроваджувала принципи здорового харчування у своє життя», – розповідає Ольга Ільюхіна, автор проекту «Здорове харчування для дітей».

Після оголошення про старт проекту до участі у майбутніх заходах вже зареєструвалися  380 шкіл і понад 12 000 дітей з усієї України. У Луцьку триває реєстрація шкіл до участі в проекті. Зареєструватися на заходи можуть вчителі та батьки за 2 хвилини за посиланням: https://goo.gl/brr1UW


Автори проекту запрошують до співпраці партнерів – соціально-відповідальні компанії, які готові підтримати проект і посприяти поширенню корисних знань серед школярів, вчителів і батьків.
Зареєструвати шкільний клас до безкоштовної участі в проекті: https://goo.gl/brr1UW
Проект запрошує до співпраці партнерів: пишіть на [email protected]
Стати волонтером проекту: https://goo.gl/kZWu77
Підтримати проект: ГО "Здоровбудь!" Р/р 26009056239830 МФО 380269 Приватбанк
Підписуйтеся на сторінки проекту: Facebook | Instagram | YouTube

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити