image
 |  2 28 Жовтня 2018 | 08:18

У Луцьку тріумфально виступила Українська капеля бандуристів Північної Америки (ФОТО)

В обласному центрі Волині з тріумфом відбувся ювілейний концерт до 100-річчя Української капелі бандуристів Північної Америки імені Тараса Шевченка «З Україною в серці». 100 років на сцені».
Концерт відбувся 27 жовтня у Палаці культури міста Луцька, - інформує «ВолиньUA».
Протягом більше трьох годин всесвітньо відомий колектив із далекої Америки, який є лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка, і який нині очолює мистецький керівник та диригент Олег Махлай, тріумфально виконав у переповненій залі Палацу культури міста Луцька понад два десятки композицій. Ще три додаткові композиції бандуристи виконали «на біс» для луцької публіки.

Присутній на концерті перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик зокрема подякував уславленій капелі за відвідини не тільки Луцька, а й славного Берестечка - місця нашої козацької слави. Він також запросив колектив під час наступного візиту в Україну відвідати на Волині місце повстанської слави - урочище Вовчак на Турійщині, де зродилась УПА.

«Аналогічно, як українські емігранти-бандуристи відродили на далекій чужині «Кобзарську Січ», Волинська «Свобода» ось уже декілька років реалізує проект «Вовчак. Волинська Січ», уже зреалізовано дві черги відновлення цього історико-архітектурного комплексу. Ми продовжимо відновлювати Вовчак, аби під час наступного вашого приїзду нам не соромно було показати вам те місце, де зродилась Армія Нескорених», – наголосив Олександр Пирожик.


Своєю чергою, засновник ветеранського хору «Посвіт» Ростислав Кушнірук від імені Братства ветеранів ОУН-УПА імені полковника Клима Савура вручив збірку повстанських пісень, висловивши надію, що вони поповнять репертуар Української капелі бандуристів Північної Америки.

Від імені міської влади Луцька колектив привітав радник міського голови Ігор Поліщук, від імені організаторів візиту на Волинь - голова Волинської обласної організації Національної спілки бандуристів України Валентина Пилипчук.

Доречно зауважити, що ювілейний концертний тур Україною до 100-річчя Української капелі бандуристів Північної Америки імені Тараса Шевченка «З Україною в серці» триває з 20 по 28 червня і завершується сьогодні заключним концертом у Львівській Національній філармонії.

Протягом гастрольного туру Української капелі бандуристів Північної Америки встигла дати концерти у Чернігові, Києві, Рівному, Луцьку та Львові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителів Володимира запрошують на благодійний концерт «Оберіг»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити