image
 |  4 28 Травня 2018 | 07:50

У Луцьку розпочалось свято кафедрального собору Святої Трійці з Патріархом Філаретом

Сьогодні, в День Святого Духа, розпочалось урочисте відзначення храмового празника кафедрального собору Святої Трійці.
Про це 28 травня 2018 року «ВолиньUA» повідомили в Управлінні Волинської єпархії Київського Патріархату.
Божественну Літургію з цієї нагоди очолює Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.
За Відправою з Його Святістю служать: митрополит Луцький і Волинський Михаїл, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, єпископ Кропивницький і Голованівський Марк, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, канцлер Волинської єпархії протоієрей Микола Цап, декан собору протоієрей Микола Нецькар, ректор Волинської православної богословської академії (ВПБА) протоієрей Володимир Вакін, декани та інші священнослужителі.
Зокрема, у Богослужінні бере участь диякон Даніел Терразас зі США, клірик парафії Київського Патріархату у Філадельфії. Співає архієрейський хор «Оранта» (регент – заслужений діяч мистецтв Василь Мойсіюк).
Серед численних вірних, які беруть участь у торжестві, – голова ОДА Олександр Савченко, заступник голови облради Роман Карпюк, секретар Луцької міськради, виконувач повноваження міського голови Григорій Пустовіт, інші представники влади, громадськості.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити