image
 |  2 20 Травня 2018 | 13:43

У Луцьку відбувся вечір пам’яті Почесного громадянина Волині Карла Германа Крога

Сьогодні, 20 травня 2018 року, виповнюється 9 днів, відколи відійшов у вічність великий друг України Карл Герман Крог.
Про це 20 травня 2018 року повідомляє власкор «ВолиньUA».
За християнською традицією, вдячні волиняни вшанували його пам'ять.
Вечір-реквієм у Палаці культури міста Луцька відкрив і вів один із найближчих помічників і радників Карла Германа Крога в Україні, лучанин Олександр Міщук.
Під час вечора-реквієму у Палаці культури міста Луцька звучали піснеспіви у виконанні кафедрального хору «Оранта», церковного хору «Волинські дзвони», тріо «Дивоструни» Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.
Про те, що Карл Герман Крог - єдиний іноземець, який у 2010 році удостоївся звання Почесного громадянина Волині, як він допомагав волинським медикам-кардіологам та бійцям новітньої російсько-української війни, - розповів перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик.
Про співпрацю німецького краю Ліппе та міста Луцька розказав заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук. Чуйне подячне слово про німецького благодійника висловила представниця благодійної місії «Мости в Україну» Віра Міханько.
Голова Українського фонду «Єднання» Володимир Шевчук пригадав перше знайомство Карла Германа Крога з Україною, його ініціативу та спорудження в Ковелі першого і наразі єдиного в Європі пам’ятника примирення ветеранів Другої Світової війни. Спогадами про співпрацю науковців двох країн поділився перший ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки, професор Іван Олексеюк, інші науковці.
За попередньою інформацією, тіло Карла Германа Крога віддадуть німецькій землі 7-8 червня. У похованні братиме участь і делегація з Волині.
Нагадаємо, що Карл Герман Крог – німецький професор і благодійник, котрий удостоївся звання «Почесний громадянин Волині» за системну багаторічну підтримку України та Волині на міжнародній арені.
Читайте також: У Луцьку відбудеться вечір-реквієм пам’яті німецького благодійника, Почесного громадянина Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити