image
 |  2 25 Червня 2018 | 08:49

У Луцьку за недоношеними дітками стежитиме сучасна техніка від клієнтів ПриватБанку

Всеукраїнський благодійний фонд ПриватБанку “Допомагати просто!” та небайдужі клієнти придбали для Луцького клінічного пологового будинку монітори у реанімацію. Тепер лікарі зможуть ще ретельніше відстежувати ключові показники життєдіяльності недоношених діток та недужих жінок.


Про це «ВолиньUA» повідомила прес-служба ПриватБанку у Волинській області.


Уже вдруге цього року благодійний фонд “Допомагати просто!” тішить волинські медичні заклади новою технікою. Цього разу клієнти ПриватБанку подарували Луцькому клінічному пологовому будинку шість моніторів пацієнта: три для новонароджених зі спеціальними неонатальними датчиками і три для дорослих пацієнток.


Обладнання вартістю понад 270 тисяч гривень використовується у відділеннях інтенсивної терапії. В реанімації воно незамінне, адже контролює основні життєві показники пацієнта: серцебиття, частоту дихання, артеріальний тиск, вміст кисню в крові, температуру тощо. Апаратура працює безшумно, проте має вбудований сигнал тривоги, який сповіщає медиків про зміни стану.




“У будь-якій справі є місце для людського фактору. У медицині на кону життя людей, тому, щоб не проґавити зміни у стані пацієнта вкрай важливо мати такі монітори. В Англії, наприклад, жодна лікарня не має права оперувати без них. Вони дають змогу контролювати основні критерії, за якими ми оцінюємо стан пацієнта і реагуємо на зміни, адже до нас потрапляють жінки з ускладненнями, патологіями, післяопераційні пацієнтки”, - розповів завідувач відділенням інтенсивної терапії Микола Філіпчук.


“Перші години, дні життя малюків - найважливіші. Діти потребують постійного нагляду, тим паче, якщо вони з’явилися на світ занадто рано. Тому я вдячний клієнтам ПриватБанку, завдяки яким лікарі у Луцькому пологовому будинку матимуть сучасну техніку для догляду і за малечею, і за дорослими пацієнтами”, - зазначив директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку Юрій Войтенко.




Луцький клінічний пологовий будинок - медичний заклад, який знають далеко за межами Волині. Народжувати сюди приїжджають жінки з інших міст та областей. У рік тут приймають понад 4 тисячі пологів. До того ж, у заклад привозять глибоко недоношених діток із районних лікарень. За рік через відділення дитячої реанімації “проходить” понад 400 маленьких пацієнтів.Тому сучасне обладнання - це не розкіш, а потреба для закладу такого рівня.



“У нас було два схожих моніторів, але цього недостатньо. Тому такий подарунок від благодійників дуже потрібний. Останнім часом наше відділення постійно переповнене, і всі дітки потребують постійного нагляду й контролю”, - поділився завідувач відділенням інтенсивної терапії новонароджених Віталій Богданович.





“У нас чудові лікарні, але техніка дозволяє зробити лікування ще ефективнішим. Велика вдячність благодійникам за такий подарунок для нашого медичного закладу”, - наголосив головний лікар пологового будинку Михайло Токарчук.



До слова, кількість благодійників-клієнтів ПриватБанку невпинно зростає і торік ця цифра перевалила за мільйон.



“Наші клієнти вражають - торік вони перерахували на благодійність більш ніж 40 мільйонів гривень і продовжують робити добрі справи. Луцький пологовий будинок - це тільки початок. Нову техніку отримають також Любомльсько-Шацьке територіальне медичне об’єднання та обласна дитяча лікарня. Ми дякуємо кожному, хто хоча б раз перерахував гроші на благодійність. Кожна гривня допомоги - це чиєсь життя та здоров’я”, - наголосив Юрій Войтенко.



Благодійні внески можна здійснити  на сайті фонду blago.pb.ua, у Приват24, або ж у будь-якому банкоматі чи терміналі ПриватБанку.





Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити