image
 |  4 13 Квітня 2018 | 11:20

У Луцьку запустять новий маршрут

З кінця вулиці Дубнівської планують пустити новий маршрут. Очікують, що він запрацює на початку червня.
Про це стало відомо 13 квітня під час засідання депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, - інформує "Конкурент".
На розгляд депутатів надійшла петиція, у якій лучани просили додаткове маршрутне таксі до кільця на Дубно, яка би охоплювала район проспекту Відродження та 40-ий квартал. Ініціатори нарікають, що мешканці Дубнівської у години пік не можуть втрапити в салон маршруток 251, 151 через перевантаженість. Зазначені маршрути курсують з села Підгайці та Лище. Міська маршрутка №1 повертає біля залізничних колій, не доїжджаючи до окраїни міста.
Читайте також: Луцька влада нічого не робить для оптимізації пасажирських перевезень
"Проблема №1 – це вивести пасажирів у час пік з кінця вулиці Дубнівської. Тролейбус ми туди не пустимо, йде залізна дорога. Єдиний варіант, якби тролейбуси були акумуляторах чи дизелі", - зазначив депутат свободівець Віктор Ящук.Він пропонував, аби хоча б у години пік поставили додаткові маршрути. Комісія надала управлінню транспорту розглянути таку можливість. Утім, оскільки до кільця маршруту немає, а інші маршрутки – приміські, це буде проблемно.
Керівник управління транспорту Луцької міської ради Віктор Кукішеврозповів, що управління на початку квітня провело зранку обстеження наповненості автобусів на вулиці Дубнівській на чотирьох зупинках в напрямку міста. Встановлено, що пасажиропотік з 7:30 до 9:30 дійсно критичний на маршрутках 151 та 251, 1. Тому є проект рішення, який дадуть на найближчий розгляду виконавчому комітету про створення нового маршруту.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити