image
 |  2 5 Червня 2018 | 12:40

У Луцьку затвердили концепцію розвитку Парку імені 900-річчя міста

Депутати міської ради підтримали проект рішення «Про розвиток Парку культури і відпочинку імені 900-річчя міста Луцька». У ньому пропонується затвердити концепцію розвитку Парку культури та відпочинку імені 900-річчя міста Луцька, яку розробила та подарувала місту команда архітекторів та дизайнерів.
Про це стало відомо «ВолиньUA» під час сесійного засідання.
Проект презентувала радниця міського голови Мар’яна Сорочук. За її словами, концепція передбачає перетворення парку у багатофункціональний.
«Він повинен показувати своїм виглядом і функціями сучасність і орієнтованість на всі групи користувачів. Концепцією реконструкції передбачається зміна ставлення лучан до парку. Після завершення реконструкції він повинен стати не просто територією з деревами, а парком можливостей. Він буде поділеним на функціональні зони: рекреаційні, дитячі, зони активного відпочинку та для занять спортом. Передбачено також прогулянкова зона та пляж, окрім цього в парку будуть максимально збережені зелені насадження та висаджені нові. Буде збільшено кількість входів у парк з 6 до 21, для зручності мешканців».

У ході обговорення виникли питання щодо встановлення меж парку. Також депутати напоялагали на тому, щоб парк в першу чергу був куточком природи, а не місцем проведення спортивних заходів. Тож депутати підтримали проект рішення, додатково внісши пункт: до 31 грудня 2018 року забезпечити розроблення та подати на розгляд сесії проект землеустрою земельної ділянки парку культури та відпочинку імені 900-річчя міста Луцька.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити