image
 |  5 16 Березня 2020 | 18:12

У лютому на Волині різко подорожчали каналізація та водопостачання

У лютому на Волині лідерами за ростом цін стали послуги з каналізації та водопостачання.

Про це інформують в Управлінні статистики у Волинській області.

Споживчі ціни в області в лютому 2020 року порівняно з попереднім місяцем у цілому не змінилися, з початку року зросли на 0,1%, в Україні знизились на 0,3% та 0,1% відповідно.

На споживчому ринку області у лютому ціни на продукти харчування та безалкогольні напої у цілому не змінилися. Зросли ціни на фрукти, рибу та продукти з риби, масло, макаронні вироби, цукор, продукти переробки зернових, кисломолочну продукцію, хліб, безалкогольні напої на 3,5–0,5%.

Водночас суттєво подешевшали яйця (на 26,9%). Знизились ціни на сири, м'ясо птиці, яловичину та телятину, рис, свинину, молоко, овочі, сметану, соняшникову олію на 2,8–0,2%.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 2,3%, у т. ч. на алкогольні напої – на 2,6%, тютюнові вироби – на 2,0%.

Одяг і взуття подешевшали на 1,8%, зокрема, одяг – на 3,0%, взуття – на 0,4%.

Читайте також: На Ківерцівщині спіймали браконьєрів, якими виявилися лісники (ВІДЕО)

Плата за житло, воду електроенергію, газ та інші види палива зменшилась в цілому на 3,5% за рахунок зниження цін на гарячу воду на 16,0%, опалення – на 13,5%, природний газ – на 12,4%. В той же час підвищились тарифи на каналізацію на 42,4% та водопостачання на 20,1%.

Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 1,1% спричинено подорожчанням послуг лікарень на 3,6% та амбулаторних послуг на 3,0%.Підвищення цін на транспорт у цілому на 0,1% зумовлено подорожчанням автомобілів на 1,5%, проїзду в залізничному пасажирському транспорті – на 1,4%. Разом з тим подешевшали паливо та мастила на 2,4%.

У сфері зв'язку ціни зросли на 0,4%, що пов’язано з подорожчанням інтернету на 3,1%.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити