image
 |  9 9 Листопада 2019 | 10:08

У луцьких школах не пояснили, для чого збирали «зайву» інформацію про учнів

Батьки учнів кількох луцьких навчальних закладів розповіли, що їх просять надати номер свідоцтва про народження чи паспорта дитини для видачі пільгового електронного квитка. В міській раді переконують, що цього робити непотрібно.

У документі, який пропонують заповнити батькам, від руки написана додаткова інформація, яку потрібно надати. Зокрема, це номер свідоцтва про народження або паспорта дитини. Про таке розповідають батьки учнів шкіл №4, 14, 5, 22, 17, – пише Перший.

Директор департаменту економічної політики міської ради Борис Смаль пояснює, що батькам школярів потрібно заповнити єдиний документ – згоду на обробку персональних даних дитини. Для цього потрібно вказати власне ім’я, серію, номер та орган, що видав паспорт, ім’я та рік народження дитини, місце проживання (населений пункт). Якщо є додаткові пільги, потрібно подати копію документа, що їх підтверджує.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Е-квиток у Луцьку: у маршрутках буде ще «гуляти» готівка

«Все решта – це чиясь самодіяльність. Ні оператор, що впроваджує систему, ні міська рада не вимагає додаткову інформацію. Можливо, хтось навмисно поширює таку інформацію. Є ж категорія людей, яким хочеться, аби нічого не вийшло», – пояснює посадовець.

В міській раді також кажуть, що форму згоди на обробку персональних даних затвердила в тому числі Служба безпеки України, тому документ не суперечить Закону «Про захист персональних даних».

Зі слів Бориса Смаля, інформацію з бази даних оператора не зможуть отримати сторонні люди.

«Вся інформація зберігатиметься безпосередньо на карті, а от в базі даних оператора вона зашифрована. Наприклад, написано першу букву прізвища, а решта закрита зірочками», – каже чиновник.

Оформити пільгові учнівські електронні квитки можна не тільки у школі, а й безпосередньо в офісі підприємства «Сіті кард систем».

У 14-тій гімназії відмовились пояснювати появу додаткових пунктів у документі, а от у НВК №22 запевнили, що заповнювати їх непотрібно.

«Справа в тому, що у базі «Сіті кард систем» був пункт з номером документу дитини, але пізніше нам пояснили, що його заповнювати необов’язково», – розповіла відповідальна працівниця навчального закладу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити