image
 |  4 27 Квітня 2021 | 20:59

У луцькій багатоповерхівці затоплює підвал. Як вирішують проблему? (ВІДЕО)

У Луцьку в будинку по вулиці Бенделіані 3, А, у підвалі четверту добу стоїть вода, розповіла Суспільному мешканка багатоповерхівки Марина Котельчук. Жінка каже: комунікації протікають протягом двох років.

Аби зменшити вологість та вивітрити неприємний запах, двері у під’їзд тримають відкритими.

27 квітня в післяобідню пору воду з підвалу відкачали, – розповів Суспільному директор другого ЖКП Микола Романюк. Каже: перший під”їзд багатоповерхівки є проблемним, там постійно забивається каналізація та протікають комунікації.

"Все що могли – відкачали", – говорить директор ЖКП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку хочуть відремонтувати міст

Комунальник розповів: головна причина постійних потопів у підвалі – застарілі комунікації, які виходять з ладу і потребують заміни. Замінити труби у всіх проблемних підвалах у підприємства немає фінансової можливості. Замінити комунікації на нові можна на умовах співфінансування – це коли 40 % вартості робіт і матеріалів оплачують власники квартир, 60% – гроші міського бюджету. Поки що, говорить комунальник, це питання з жильцями багатоповерхівок не обговорював.

Зі слів Миколи Романюка, на території, яку обслуговує ЖКП № 2, є 109 багатоквартирних будинків, яким від 30 до 60 років. Протягом тижня у чотирьох будинках мікрорайону відкачували воду з підвалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку пригрозили лікарям, які збирають готівкові благодійні внески

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити