image
 |  0 13 Лютого 2019 | 20:42

У Луцькій багатоповерхівці ніяк не можуть відремонтувати ліфт

Ліфт у луцькій багатоповерхівці по вулиці Січовій, 3 а, який обіцяли полагодити до 11 лютого, не працює.

Про це кореспондентам Суспільного розповів мешканець будинку Володимир Пасічник. Цей підйомник зупинили на капітальний ремонт на початку січня. Пенсіонери, люди з інвалідністю майже місяць не виходять зі своїх квартир, каже чоловік.

У багатоповерхівці по вулиці Січовій, 3а на сьомому поверсі мешкає Ольга Колтун. У її під’їзді з другого січня не працює ліфт. Жінка каже: впродовж цього часу не виходила на двір. 

Ольга Колтун, мешканка будинку по вулиці Січовій, 3а: «Я не виходжу, нічого не бачу. Навіть подихати свіжим повітрям неможливо. Важко. Картоплю вийти взяти, минулого разу сусіда просила, щоб пішов у підвал. Недобре, тому що кошти ми здали на ремонт. Я піднятися по сходах можу, а спуститися не можу ніяк. У мене деформовані суглоби.» 

Володимир Пасічник через відімкнений ліфт підіймається на сьомий поверх пішки. 

Володимир Пасічник, мешканець будинку по вулиці Січовій, 3а: «Нам обіцяли з міської ради, що 11 лютого ліфт запустять, а виключили ліфт другого січня. Ми усі свята носили усе. На восьмому поверсі живе жінка яка має двох діточок і носить їх на процедури в поліклініку. Тільки вчора появилися на дві години спеціалісти, постукали, а сьогодні нікого немає.» 

Мешканка дев’ятиповерхівки Галина Новосад розповіла, що з кожної квартири, а їх у будинку 36, на ремонт підйомника здали по 750-т гривень. 

Галина Новосад, мешканка будинку по вулиці Січовій, 3а: «Кошти здали, перерахували навіть. Обіцяли нам до 11 лютого зробити. Бачите як?-Сьогодні 12 число і ліфта ще немає. Я вчора питала ремонтників взагалі, скільки ще часу? А вони мені: ще більше тижня, може тижнів два ще будуть ремонтувати. Практично ми два місяці без ліфта живемо.» 

12 лютого на оперативній нараді директор департаменту житлово-комунального підприємства Луцької міської ради Юрій Крась розповів, що ремонтні роботи по вулиці Січовій, 3а проведуть до 15-го лютого. 

Юрій Крась, директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради: «Люди до 15-го числа зобов’язалися провести усі ремонтні роботи. Вони можуть їх проводити зранку, в обід, увечері… Вони можуть бути в шахті, вони ж не зобов’ язані повідомляти мешканців: приступили вони до роботи чи ні?»

Директор підприємства “Волиньліфт” Андрій Ткачук, пославшись на зайнятість, на камеру коментувати ситуацію відмовився. На запитання журналістів відповів телефоном. 

Андрій Ткачук, директор підприємства “Волиньліфт”: «Відімкнули другого, але договір підписаний, наскільки я не помиляюся, то на цій неділі. Роботи починаються не тоді, коли відімкнули, а коли підписаний договір на виконання робіт. Проводять ремонт ліфта даного. Як тільки будуть завершені усі роботи, буде повідомлено департамент ЖКГ про те, що підготовляємо до здачі. Департамент підготує комісію для прийому даного ліфта і буде зданий." 

 Директор департаменту житлово-комунального підприємства Луцької міської ради Юрій Крась пообіцяв нам прокоментувати скільки підйомників, крім ліфта на Січовій 3-А, запланували полагодити упродовж 2019 року. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пустовіт посперечався з директором департаменту ЖКГ

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити