image
 |  0 7 Серпня 2022 | 21:29

У луцькій дитячій поліклініці розширили спектр безкоштовних аналізів

У луцькій міській дитячій поліклініці розширили спектр високоточних лабораторних досліджень, які раніше батькам доводилося робити або в інших медзакладах, або в приватних лабораторіях.

Усі аналізи роблять безкоштовно за наявності електронного направлення від лікаря, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Керівниця луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська каже, що сучасне обладнання для лабораторії є дуже важливим, адже встановити діагноз потрібно якомога швидше, а батьки не завжди мають можливість ходити у приватні лабораторії.

«Маленький пацієнт звертається до лікаря, з яким укладена декларація. При виникненні скарг чи коли лікар знаходить зміни у стані здоров’я пацієнта, він скеровує його до спеціаліста відповідного профілю, і той визначається зі спектром необхідних аналізів. Усе відображене у електронних направленнях, і це оплачує НСЗУ», – наголошує вона.

Електронне направлення, видане спеціалістом, дійсне впродовж року, а звернутись до дитячої медустанови можуть усі пацієнти незалежно від місця проживання. Нині це особливо актуально, адже зараз у Луцьку багато внутрішньо переселених українців.

«Раніше всі гормони щитовидної залози в поліклініці не робили, також не робили імунологічних досліджень деяких інфекцій. Для цього треба було їхати в іншу медичну установу чи приватну лабораторію. Цитомегаловірус, вірус Епштейна-Барра, імуноглобуліни до ковіду, вітамін Д, який є поширений в обстеженнях лікаря-ендокринолога, – усе це можна зробити планово в нашій лабораторії», – каже Оксана Лєщинська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Новій Каховці після нападу помер колаборант

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити