image
 |  0 23 Травня 2020 | 12:28

У Луцькій міській клінічній лікарні з'явилося нове обладнання

Новітній апарат для проведення лапароскопічних операцій - ендоскопічну хірургічну стійку для нашого медзакладу придбали за 2,5 млн гривень, виділених з міського бюджету.

Про це інформує медзаклад на сторінці у facebook.

Це сучасне медичне обладнання дозволяє виконувати широкий спектр оперативних втручань на внутрішніх органах. Особливістю його є наявність в комплекті аргоноплазмового коагулятора – електрохірургічного пристрою для безконтактної зупинки кровотеч. Наявність такого обладнання значно скорочує час операції та підвищує безпечність для пацієнта.

За словами заступника директора закладу з хірургічної допомоги Олександра Федорчука, лапароскопічні операції витіснили традиційні втручання з великими розрізами та високим рівнем операційної травми. Виконання лапароскопічних операцій на Волині розпочато ще у 1996 році з впровадження лапароскопічної холецистектомії у Луцькій міській клінічній лікарні. Ми горді тим, що у нашій лікарні всі лікарі хірургічних спеціальностей володіють малоінвазивними методиками втручань.

На сьогоднішній день в нашій лікарні робиться найбільше малоінвазивних втручань в області. У 2004 році в лікарні впроваджені методики малоінвазивних втручань на жіночих статевих органах, а в 2016 році вперше в області виконано ургентну лапароскопічну апендектомію. Зараз операційні всіх відділень оснащені відеоендоскопічним обладнанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштабна пожежа на Волині: горів будинок, де проживає три сім'ї

Із застосуванням цієї апаратури проводиться оперативне лікування хірургічної, гінекологічної, урологічної, ортопедичної, отоларингологічної патології. Нашими хірургами вже виконуються лапароскопічні Sleeve-резекція шлунка та резекція сигмовидної кишки. Малоінвазивні втручання проводяться практично на всіх органах, як при планових так і при невідкладних операціях. Щорічно виконується понад 3000 ендоскопічних хірургічних втручань.

Але медична наука постійно розвивається, з’являються нові ефективніші технологій. Та й на жаль техніка через інтенсивне використання зношується, потребує оновлення та заміни.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити