image
 |  11 13 Листопада 2019 | 19:54

У Луцькій міській лікарні з'явився новий рентген-комплекс (ФОТО)

У КП “Луцька міська клінічна лікарня” презентували роботу нового рентгенологічного комплексу європейського виробництва, який замінив технічно застарілий апарат радянського виробництва.

Про це інформує "ВолиньUA".

Це дистанційно керований діагностичний комплекс на 3 робочих місця, який дозволяє проводити рентгенівські дослідження не тільки в сфері екстреної медицини та травматології, але і в гастроентерології, пульмонології, урології, гінекології та інших.

На придбання нового рентгенологічного обладнання для міської клінічної лікарні було виділено 8 млн 395 тис. грн. Для встановлення цього комплексу було проведено капітальний ремонт приміщень згідно усіх вимог радіаційної безпеки загальною вартістю 1 млн 111 тис грн, додатково виділених із бюджету міста.

За словами головного лікаря КП “Луцька міська клінічна лікарня” Лариси Духневич, рентгенівський апарат, який донедавна використовувався у Луцькій міській клінічній лікарні, був виготовлений ще у 1977 році. Щорічно в закладі виконується понад 45 тисяч рентгенографій. Традиційна рентгенографія з фіксацією на плівку мала суттєві недоліки. Тому з розвитком техніки на зміну їй прийшла цифрова рентгенографія.

“Ми отримали сучасний, новий, багатофункціональний рентген-апарат, аналогів якому немає на Волині, і навіть у сусідній Рівненщині. Від імені усього медичного колективу міської лікарні ми дякуємо керівникам міста та депутатському корпусу за виділені кошти. Здоров’я — це безцінний дар, а медичні послуги повинні бути якісними та доступними для усіх”, - сказала вона.

Присутні мали можливість ознайомитися із роботою високоефективної універсальної рентгенівської системи. Як розповідають працівники відділення інтроскопії та функціональної діагностики, важливою перевагою є низька доза опромінення, адже замість рентгенівської плівки застосовують спеціальні детектори, які є більш чутливими і в той же час не мають недоліків рентгенівської плівки, висока якість зображення за рахунок більш досконалої конструкції детекторів, у порівнянні з плівкою, висока інформативність, можливість збільшення зображення, коригування контрастності та яскравості. Це дозволяє лікарю-рентгенологу виявити найменші ознаки порушення структури тканини пацієнта.

Читайте також: Валідатор зняв гроші за проїзд луцького пенсіонера у тролейбусі

Відтепер є можливість зберігання інформації будь-який час і без втрати якості, як це було із плівковими знімками. Зображення зберігається на цифрових носіях, може передаватися на них чи через мережу Інтернет в інші центри. Пацієнту рентгенограму можна видати на CD або роздрукувати на лазерному принтері сухого друку з надзвичайно високою якістю.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити