image
 |  328 20 Квітня 2024 | 16:49

У Луцькій міськраді прокоментували проблеми зі збором ПДФО

Бюджет Луцька за перший квартал 2024 року невиконаний у першу чергу через проблеми з надходженням податку з доходів фізичних осіб.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" розповіла директорка департаменту фінансів та бюджету Луцької міськради Лілія Єлова.

"Ми маємо невиконання бюджету за перший квартал року. Загалом воно не дуже значне. Але в розрізі певних цифр є дійсно погана динаміка. Мова йде про податок з доходів фізичних осіб. Проблеми з ПДФО виникли ще на рубежі 2023 і 2024 років. На жаль, вони нікуди не зникли.

Ми очікували стабільний ріст цього податку відповідно до росту мінімальної зарплати. Але за перші три місяці не отримали 49 млн гривень. Таким чином, нам вдалося зібрати лише 89,5% із запланованого. Цей податок важливий, адже становить близько двох третин всіх доходів бюджету. Є різні фактори, які негативно можуть впливати на ПДФО. Частина підприємств перенесли терміни сплати зарплат. А деякі скоротили штат. Не виключено, що хтось пішов у тінь. Також фактором може бути мобілізація", - повідомила Лілія Єлова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП на Волині: побиті три вантажівки та уламки на дорозі (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити