image
 |  4 19 Січня 2020 | 16:44

У Луцькій музшколі відбулася «Неповторна мить Різдва»

Послухати колядки та щедрівки запросили лучан вчителі та учні першої Луцької музичної школи імені Ф. Шопена.

Про це повідомляє «UA.Волинь».

Напередодні там відбувся мистецький проєкт «Неповторна мить Різдва».

«Неповторну мить Різдва» глядачам у залі дарували маленькі піаністи, скрипалі, сопілкарі, бандуристи, солісти, фольклорні колективи, вокальні ансамблі та хори Луцької музичної школи №1.

Олена Корольчук каже, що другий рік навчається у музичній школі, любить виступати на концертах.

Олена Корольчук Учасниця концерту:

«Сьогодні я виступаю на шкільній сцені імені Ф. Шопена. Я виступаю в капелі бандуристів та гурті «Зоряниця». Ми співаємо фольклорні пісні. Буде фольклорна пісня «Меланка» , «Добрий вечір, пане господарю!», «Нова радість стала» Лесі Українки. Вона придумала сама мелодію».

Учасник концерту Кирило Клименко:

«Сьогодні я «Меланка» - традиційний образ Різдва. Ця роль дуже важлива. В майбутньому я хочу стати актором. Я маю бути готовий до всіх ролей - смішних і серйозних».

Шестикласник музичної школи Олександр Миколайчук грає у колективі «Калинова сопілка».

Учасник концерту Олександр Миколайчук:

«Це інструмент називається флейта панна або най. Я його вибрав, бо в нього красиве звучання. Минулого року ми були у Польщі, Харкові, подорожуємо по різних країнах».

Донька Наталія Морозик Аніта сьогодні на концерті співала в хорі.

Глядачка Наталія Морозик:

«Я не вперше приходжу на такі концерти. Мені дуже подобається. Я тут відпочиваю. Задоволена викладачами. І дитиною, яка все віддає всю себе для цього навчання».

В ансамблі бандуристів 25 учасників, розповідає його керівниця Галина Сидоренко. Для колективу каже, цей концерт особливий.

Керівник ансамблю бандуристів Галина Сидоренко:

«Особливий тим, що Рідзво – це свято душевне, родинне, з гарними емоціями. Кожен з нас це відчуває. А коли ми ще й виступаємо і ділимося тою радість з іншими людьми – то це наповнює і створює і нам, і глядачам цей рідзвяний настрій».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Christmas jazz songs» запpошує до Нововолинська

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити