image
 |  2 16 Лютого 2023 | 14:48

У Луцькій райраді росію хочуть іменувати московією

У Луцькій райраді підтримали "Звернення Управління Волинської Єпархії Православної Церкви України щодо найменування країни-агресора Московією".

Про це йшла мова під час засідання постійної комісії районної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією, - пише ВолиньUA.

До депутатів райради звернувся митрополит Луцький і Волинський ПЦУ Михаїл. Він просить ухвалити звернення до Верховної Ради України «Про підтримку звернення Управління Волинської Єпархії Православної Церкви України щодо найменування країни-агресора Московією».

Як зазначається у документі, до 1721 року самоназвою нашого північного сусіда було слово Московія, і тільки бажання розбудувати імперію на спадщині Київської Русі спонукало Петра І дати своїй державі назву Росія: так грецькою мовою називається Русь. Тобто взято від нас і присвоєно собі неправомірно. Адже країна не має прямої тяглості від Київської Русі.

Тому настав момент називати речі своїми іменами: війну – війною, агресію – агресією, Московію – Московією.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити