image
 |  2 15 Листопада 2019 | 13:35

У луцькій школі учням розповіли про Холодний Яр

Учням луцької школи №3 розповіли про одну із найяскравіших сторінок визвольної боротьби в Україні.

Урок історії на тему «Холодного Яру» провів учора, 14 листопада, керівник Волинського осередку «Сокіл» Максим Новицький.

На думку Максима, дану тему вибрано було не даремно так, як історія повторюється по спіралі. І сьогодні Україна виборює свою незалежність у неоголошеній війні з російською федерацією.

Учням 10 класу, розповіли коротко про біографію Юрія Горліса-Горського. Також показали фільм «Холодний Яр. Воля України або смерть». як заохочення школярів до ознайомлення з історією боротьби українців у ХХ столітті та долучення до читання історичного роману «Холодний Яр» авторства Горліса-Горського.

На завершення, для класу історії депутат Луцької міської ради від ВО «Свобода» Андрій Білан подарував книгу «Вовчак. Волинська Січ» авторства волинського краєзнавця Василя Трофимука в якій розповідається про історію місця де зародилось УПА на Волині. Нині ж там функціонує, під відкритим небом, музей української повстанської армії «Вовчак. Волинська Січ», де комендатом є Василь Мазурик.

   

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити