image
 |  22 31 Січня 2024 | 15:47

У Луцькій територіальній громаді перейменували вулиці

У Луцькій громаді у рамках дерусифікації перейменували низку вулиць.

Про це йшла мова під час сесії міської ради, - пише ВолиньUA.

Отож, будуть перейменовані такі вулиці: Вороніхіна — на Ольги княгині, Даньшина - на Івасюка Володимира, Єршова - на Яремчука Назарія, Маковського - на Козяра Анатолія, Павлова - на Крата Михайла, Сєченова - на Сікорського Митрополита, а частину вулиці Сєченова (яка залишилась після перейменування) перейменували на провулок Богуна Івана, Скрябіна - на Стравінського Ігоря, Софії Ковалевської - на Олени Пчілки, Тургенєва - на Солов’їна, Щусева - на Гузара Любомира, Захарова - на Романа князя, Ландау - на Костюка Дениса, Левітана - на Ленкавського Степана, Гризодубової - на Демчинської Василини.

Крім того, обранці громади своїм рішенням змінили назву вулиці Пилипа Орлика у місті Луцьку на Орлика Пилипа гетьмана.

У селах Луцької територіальної громади вулиці теж отримали нові назви. Зокрема, у селі Прилуцьке вулицю Гордіюк перейменували на Захисників України, вулицю Єршова - на Яремчука Назарія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, чому з Луцька перестали вивозити сніг

У селі Милуші вулиця Тарасова називатиметься Центральна, а у селі Забороль нова вулиця отримала назву - Цегельна.

Нові назви вулиць у Луцьку будуть запроваджені з 1 березня цього року.

У визначені терміни працівники департаменту житлово - комунального господарства мають забезпечити виготовлення та розміщення відповідних інформаційних стендів, вказівників із новими назвами вулиць на будівлях Луцької територіальної громади.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити