image
 |  4 8 Квітня 2019 | 20:41

У луцькому ізоляторі від епілепсії помер молодий хлопець

У луцькому слідчому ізоляторі помер 26-річний хлопець, який з дитинства хворів на епілепсію та мав ІІІ групу інвалідності.

Про це ІА Волинські Новини повідомив адвокат померлого Віктор Пилипчук.

Захисники неодноразово просили суд змінити міру запобіжного заходу у зв’язку з хворобою, проте у задоволенні клопотання відмовили.

Справа молодика, якого підозрювали в участі у розбійних нападах, була на розгляді суду близько 2 років. Відповідно до ухвали суду мірою запобіжного заходу обрали тримання під вартою.

«Захист наполягав на домашньому арешті, паралельно вимагали проведення судово-медичної експертизи. На жаль, суди поверхнево віднеслись до клопотань захисту», – зазначає юрист.

З його слів, за час перебування в ізоляторі в його клієнта Володимира С. було близько 50 епілептичних приступів, що підтверджено документально.

«В останній день життя в нього трапилось 4 напади. Після розтину встановили, що причиною смерті є набряк мозку», – зазначив Віктор Пилипчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція стоїть і курить, - сутичка молодиків у Ковелі (ВІДЕО)

З його слів, щодо цього інциденту розпочалось слідство за статтями 115 і 140 Кримінального кодексу України – «Умисне вбивство» та «Неналежне виконання професійних обов’язків».

В секторі комунікації ГУНП Волинської області порадили звернутись за коментарем до Державної кримінально-виконавчої служби України, проте за телефоном, вказаним на офіційному сайті установи, зв’язатись з працівниками служби не вдалося.

Натомість факт смерті в стінах слідчого ізолятора чоловіка 1992 року народження підтвердив завідувач центральної оперативної диспетчерської Андрій Абрамов.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити