image
 |  0 29 Вересня 2020 | 11:52

У Луцькому парку біля річки чоловіка спіймали «на гарячому» (ФОТО)

У період з 21 по 28 вересня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували дев’ять порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено п’ять протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та два – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення). Оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

«За даний період на порушників накладено 255 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили сім заборонених знарядь лову», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 22 вересня рибпатрульними викрито грубе порушення Правил рибальства. Близько 17 години громадянин здійснював вилов риби забороненим сітним знаряддям лову. Інцидент стався на р. Сапалаївка у парку 900-річчя у місті Луцьк.

26 вересня в ході рибоохоронного рейду на водному об’єкті, поблизу с. Колона Іваничівського району Волинської області викрито аналогічне порушення. Громадянин за допомогою мисинової сітки здійснював вилов водних біоресурсів. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На усіх викритих громадян складено протоколи про адмінправопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до судів для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Амфетамін та сутенерство: чим «відзначився» лікар Луцького пологового будинку

Волинський рибоохоронний патруль закликає рибалок дотримуватися Правил рибальства, використовувати дозволені снасті та пам’ятати про добову норму вилову. Дотримання простих норм сприятиме збереженню природних багатств. Про порушення Правил рибальства прохання повідомляти на «гарячу лінію» рибпатруля 067 360 78 40.

Довідкова інформація

За вилов риби забороненими знаряддями лову на порушника чекає адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення Правил рибальства), а саме накладення штрафу від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих живих ресурсів. Порушення згідно порядку збуту водних біоресурсів тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з можливою конфіскацією.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити