image
 |  227 29 Серпня 2024 | 18:07

У Луцькому районі планують збудувати дитячий хоспіс

Благодійний фонд «З Богом у серці» планує збудувати дитячий хоспіс у селі Зміїнець Луцького району. Під час сесії Луцької міської ради у середу, 28 серпня, депутати підтримали ініціативу та надали дозвіл на розроблення проєкту детального плану забудови 1,05 га землі.

Про це повідомляє Zahid.net, пише  "ВолиньUA".

«Сесія надала дозвіл на зміну цільового призначення земельної ділянки та на розробку відповідної документації. Це є першим кроком для реалізації проєкту в життя», – уточнили ZAXID.NET у пресслужбі Луцької міської ради.

Благодійний фонд «З Богом у серці» опікується онкохворими дітьми з грудня 2020 року. Його засновниця і директорка Марія Бадалян повідомила, що створення закладу для надання медичної, соціальної та психологічної допомоги пацієнтам із невиліковними хворобами є необхідністю, адже жодних подібних у громаді та поблизу немає.

«Наш найбільший біль – діти, яких визнають невиліковно хворими. Ми хочемо побудувати те, чого в Україні немає – дитячий хоспіс. Паліативна допомога в Україні тільки починає розвиватися. Роботи багато. Ми можемо бути більш гнучкими у цій сфері, ніж держава. Завдяки меценатам, грантодавцям. Ми хочемо зробити це саме в Луцькому районі у селі Зміїнець. Проєкт важкий. Він вартуватиме багато фінансів. Ми спілкуємось з проектною компанією, яка це робитиме. Але нам треба гарантії від міста. Вже на таких перших кроках ми бачитимемо, на скільки місто готове до цього. Ми відкриті до комунікації», – розповіла під час сесії міськради Марія Бадалян.

Фонд уже придбав 1,05 га землі у селі Зміїнець. Розробку детального плану забудови території депутати погодили. Коли буде готовий проєкт плану, його розглядатимуть на виконкомі та в сесійній залі. Далі фонд зможе замовляти проєкт, а тоді – шукатиме фінанси на його реалізацію.

«Ми плануємо залучати всіх – і бізнес, і міжнародні фонди, і людей, які зможуть долучитися посильними внесками. Буде вимальовуватися кошторис, але це дуже великі гроші, тож ми плануємо передбачити можливість будуватись по етапах, залежно від пріоритетів», – зауважила Марія Бадалян.

Додамо, що хоспіс – це медичний заклад, в якому перебувають хворі з важкими діагнозами. Основна мета таких закладів – полегшення останніх днів життя пацієнтів. Доступ до хворих у хоспісах завжди відкритий для родичів і друзів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку працюватиме дитячий гурток з підготовки операторів БПЛА

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити