image
 |  7 13 Грудня 2022 | 19:42

У луцькому зоопарку мерзнуть теплолюбиві тварини

Під час відключення світла у луцькому зоопарку майже зупиняється робота і мерзнуть теплолюбиві тварини. А також через зменшення надходжень підприємству складно буде оплачувати рахунки за електроенергію, вартість якої зростає.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії міськради 12 грудня, - повідомляє ВСН. 

За словами директорки зоопарку Людмили Денисенко, ситуація у зоопарку ускладнюється через підвищення цін на електроенергію наступного року, яка є для зоопарку захмарною. Саме тому Людмила Денисенко попросила міську раду виділити кошти на підтримку зоопарку на наступний рік.

«Відвідуваність зоопарку впала на 50%, і така ситуація по всій Україні, тому наші надходження також знизяться. А ми раніше планували ремонт вольєрів та облаштування дитмайданчика, бо до нас приходить багато військових зі своїми дітьми. Для них у нас всіх безкоштовний. Загалом ситуація у нас - складна, ми шукаємо благодійників. Нам дуже допомагають європейські спільноти», - зазначила Денисенко.

Також за її словами наразі для звіринця важливо зберегти тепло для тварин, яке не подається через часті відключення світло, і провести тендер на закупівлю кормів, який відтягувався через зростання цін.

«Наприклад, у четвер у зоопарку не було світла 12 годин, а ми не маємо альтернативного джерела живлення, тому паралізується уся наша робота. Усі розуміють, що зима важка, але ми намагаємося робити усе, аби вижити», - повідомила Людмила Денисенко.

Також вона зазначила, що європейці надали зоопарку новий генератор, проте він пропрацював недовго і зараз у ремонті.

«Наразі ми очікуємо на другий. Нам вкрай один потрібен, аби підтримувати тепло деяким тваринам, а інший - у бухгалтерію», - поділилася директорка.

На черговій сесії міської ради депутати підтримали перерозподіл коштів, і виділили зоопарку на оплату електроенергії на наступний рік 500 тисяч гривень. Також 200 тисяч гривень підуть на ремонт даху вольєра, і ще 100 тисяч гривень - на облаштування дитмайданчика на території звіринця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На реконструкцію полігону у Брищах виділять 5 млн гривень

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити