image
 |  9 29 Липня 2021 | 19:19

У Луцьку 88 суб'єктів господарювання підкидали сміття до контейнерів житлових будинків

88 суб’єктів господарювання у місті Луцьку не має договорів на вивіз твердих побутових відходів і займається підкиданням сміття до контейнерів житлових будинків.

Про це йдеться у звіті про роботу Департаменту муніципальної варти Луцької міськради за перше півріччя 2021 року.

У квітні 2021 року департаментом муніципальної варти здійснено перевірку дотримання Правил благоустрою міста Луцька у частині наявності договорів на вивіз твердих побутових відходів, а також чітко визначеного місця для видалення та тимчасового зберігання відходів у комерційних установ. Інспекторами департаменту обстежили 306 суб’єктів господарювання на території міста Луцька по проспектах Соборності, Президента Грушевського, Відродження, вулицях Карпенка-Карого, Липинського, Дубнівській, Ковельській, Лесі Українки, Богдана Хмельницького, Крилова, Градний узвіз, Пушкіна, Кривий Вал, Привокзальному та Київському майданах.

Під час відпрацювання виявлено, що 88 суб’єктів господарювання функціонує без укладеного договору і, відповідно, здійснює несанкціоноване підкидання сміття до контейнерів житлових будинків. Оплата за вивезення та захоронення сміття не здійснювалась або лягала на плечі мешканців багатоквартирних будинків, а в іншому випадку – сміття викидалось у невстановлених місцях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ковелі під час зливи затопило багатоповерхівку. На ремонт даху треба понад 50 мільйонів гривень (ВІДЕО)

Інспектори відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом міста видали 173 приписи відповідальним особам з вимогою здійснити укладення договору та мати чітко визначене місце для тимчасового зберігання відходів (придбати контейнер чи отримати довідку-дислокацію на викидання сміття в наявні поруч контейнери) у встановлений термін.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити