image
 |  0 17 Червня 2020 | 12:45

У Луцьку 90% населення підписало декларації з сімейними лікарями

Станом на 1 червня 90% лучан підписали декларацію з сімейними лікарями.

Про це йде мова у проєкті рішення «Про трансформацію галузі охорони здоров’я Луцької міської територіальної громади в рамках реформування».

Кампанія щодо укладання декларацій між лікарями, які надають первинну медичну допомогу, та населенням була розпочата 1 квітня 2018 року і вже станом на 01.06.2020 підписано 195 664 декларацій, що складає майже 90,4 відсотки населення Луцької міської територіальної громади.

Для виконання вимог НСЗУ надання первинної медичної допомоги, зокрема наявність матеріально-технічної бази згідно з нормативним табелем оснащення, виділялись додаткові фінансові ресурси з міського бюджету та були залучені кошти по субпроєкту «Світового банку».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучани повідомляють про зникнення грошей із CityCard

За підсумками 2019 року комунальні центри первинної медичної допомоги та дитяча поліклініка отримали згідно з договорами із НСЗУ 107,4 млн. грн, що майже в 3 рази більше коштів ніж це була б медична субвенція (33,7 млн. грн). Також на первинці зросла середня заробітна плата лікаря: з 6,0 тис. грн до 17,1 тис. грн, медичної сестри – з 4,2 тис. грн до 10,6 тис. грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити