image
 |  0 18 Травня 2019 | 18:20

У Луцьку активісти вимагають розслідувати вбивство Катерини Гандзюк

У центрі Луцька кілька десятків активістів влаштували акцію, на якій заявляли про свою вимогу розслідувати вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Акція, яка стала частиною всеукраїнської акції, яка проходить у суботу, 18 травня у чотирьох десятках міст України. Як заявляли організатори ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк», акцію навмисне провели перед інавгурацією нового президента України.

«Акція відбудеться 18 травня, у суботу. Так, можливо, це буде день перед інавгурацією нового обраного президента України. І ви правильно розумієте, що це не співпадіння, – писали 13 травня організатори.

У Луцьку на акції виступили голова партії «Національний корпус» на Волині Андрій Д’яченко, керівник партії «Народний контроль» на Волині Павло Данильчук, громадський активіст, колишній керівник «Громадянської позиції» на Волині Сергій Чуріков.

Активісти тримали плакати з написами «Луцьк питає: хто замовив Катю Гандзюк?», палили фаєри і димові шашки.

 Такі ж акції були анонсовані у 40 українських містах (Київ, Біла Церква, Ірпінь, Обухів, Гатне, Вінниця, Луцьк, Нововолинськ, Ківерці, Рожище, Дніпро, Костянтинівка, Слов'янськ, Маріуполь, Торецьк, Краматорськ, Житомир, Малин, Ужгород, Запоріжжя, Бердянськ, Івано-Франківськ, Кропивницький, Сєвєродонецьк, Львів, Новояворівськ, Одеса, Миколаїв, Полтава, Кременчук, Рівне, Дубно, Суми, Тернопіль, Чортків, Харків, Херсон, Черкаси, Чернівці, Чернігів), а також у світових столицях - Страсбурзі, Лондоні, Берліні, Празі, Брюсселі, Варшаві, Парижі та у кількох містах Канади.

       Фото Сергія Романюка  

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити