image
 |  151 11 Січня 2024 | 17:44

У Луцьку біля офісного центру водії часто паркуються на тротуарі (ФОТО)

Інспектори з паркування департаменту муніципальної варти Луцької міської ради щодня виявляють порушення паркування на вулиці Шопена, 22а та притягують до адміністративної відповідальності власників транспортних засобів, які здійснили стоянку на тротуарі, чим порушили пункт 15.10 «б» Правил дорожнього руху України. Згідно зі статтею 122 частини 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штраф за таке порушення складає 340 грн.

Про це інформує Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради.

Ми попереджаємо водіїв, що хибним є твердження багатьох порушників, що у разі здійснення стоянки на тротуарі легкових автомобілів та мотоциклів, які поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м пункту 15.10"в" ПДР, порушення пункту 15.10 "б" ПДР відсутнє.

Зазначаємо, що водій наділений правом здійснення стоянки транспортного засобу на тротуарі лише у місцях, позначених відповідними дорожніми знаками, встановленими з табличками. Відповідно у всіх інших випадках вони порушують ПДР і їм загрожує штраф за неправильне паркування‼️

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На "Ягодині" чоловіки намагалися незаконного перетнути кордон (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити