image
 |  16 18 Вересня 2019 | 23:01

У Луцьку благодійний фонд хоче орендувати 237 кв. м. за 1 гривню

У Луцьку благодійний фонд «Переображення» просить надати пільгову оренду до 2022 року площею 237 квадратних метрів за 1 гривню на рік.

Про це стало відомо, сьогодні, 18 вересня, під час засідання депутатської комісії з комунального майна та приватизації.

Волинський обласний благодійний фонд «Переображення» просить у Луцької міської ради надати пільгову оренду (1 гривня на рік) за нежитлове приміщення на вул. Каштанова,1а, загальною площею 237,0 кв. м., для розміщення закладу соціального захисту для бездомних громадян. Терміном до 30.06.2022 року.

До слова, з липня 2019 року, благодійний фонд «Переображення», орендує це приміщення за 990, 66 гривень у місяць

Як пояснив в.о. начальника відділу управління майном міської комунальної власності Тарас Тарасюк, орендарі планують зробити ремонт приміщення та надавати соціальні потреби, а також опікуватися безхатьками. Тому зважаючи на ці моменти, просять надати пільгову оренду цього приміщення.

Натомість у членів комісії з комунального майна та приватизації виникло ряд питань. Зокрема, щодо діяльності даної організації.

Зокрема, голова комісії Андрій Білан, наголосив, що усі хто бажає отримати пільгову оренду мають надати річний звіт про діяльність своєї організації, а також хоча б бути присутніми на засіданні комісії. Якщо орендар відсутній, то складається враження, що він не сильно і переймається цим питанням.

Секретар комісії Юрій Безпятко висловив думку, що варто б було розглянути можливість створення соціального центру, де б могли зібрати різні організації для ведення своєї діяльності, які нині орендують приміщення за пільговою вартістю.

Як пояснив в.о. начальника відділу управління майном міської комунальної власності Тарас Тарасюк, приблизно 40% комунального майна перебуває в пільговій оренді. Натомість по факту залишається невідомою діяльність цих організацій.

Комісія з комунального майна не підтримала даний проект рішення та рекомендувала орендарю благодійному фонду «Переображення» на засідання сесії підготувати інформацію про діяльність цієї організації. Остаточне рішення приймуть депутати у середу, 25 вересня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити