image
 |  9 17 Грудня 2022 | 23:31

У Луцьку будували гаражі, а з'явилися танхауси

У Луцьку знову просять узаконити будівництво багатоквартних будинків-таунхаусів на ділянці, де мали б розміщуватись технічні об'єкти.

Про це йшла мова під час засідання земельної комісії Луцької міськради.

До міської ради звернулося приватне підприємство "Ефект", яке просить змінити цільове призначення ділянки. На цій ділянці мали будувати підсобні будівлі та споруди технічної інфраструктури. Але виросли житлові будинки-таунхауси.

Проєктом рішення пропонується затвердити ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ “ЕФЕКТ” проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки (зміна цільового призначення) на вул. Карбишева, 10 у м. Луцьку, площею 0,4660 га.

Змінити цільове призначення земельної ділянки з виду цільового призначення земельної ділянки: “11.04 - для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури (виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води)” на вид цільового призначення земельної ділянки “02.03 - для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку”.

Змінити категорію “землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення” на категорію “землі житлової та громадської забудови”.

Зазначимо, що у Луцьку останнім часом набула поширення практика будівництва житлових будинків на ділянках зовсім іншого цільового призначення. Після цього власник чи користувач просить узаконити незаконну будову через міську раду.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити