image
 |  4 12 Квітня 2023 | 10:53

У Луцьку через водіїв замість газону стала багнюка (ФОТО)

Здійснення стоянки транспортними засобами на газонах завдає шкоду для стану зелених зон, що є важливим елементом ландшафту, який не тільки додає краси нашим дворам та паркам, але й має функціональне значення, зокрема, зменшує ерозію ґрунту та забезпечує його збереження. Коли ви паркуєте транспортний засіб на зеленій зоні, це пошкоджує кореневу систему рослин, що призводить до їх знищення. Крім того, паркування на газонах під час весняного періоду, коли трава тільки починає рости, може значно затримати його розвиток та викликати багато проблем з доглядом за зеленою зоною в майбутньому, роблячи її естетично не привабливою, як зображено на фото.

Про це інформує Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради, - пише ВолиньUA.

Як приклад неналежного паркування, який часто виявляють інспектори департаменту муніципальної варти Луцької міської ради, є здійснення стоянки транспортних засобів на зеленій зоні по вулиці Кравчука, 19А, що є порушенням пункту 15.10 ''є'' ПДР України. За паркування автомобіля таким чином, як зображено на фото, передбачена відповідальність, згідно ч. 1 ст. 122 КУпАП, штраф у сумі 340 грн.

Отже, збереження та розвиток зелених зон є важливим завданням для сталого розвитку міста та забезпечення здорового та комфортного життя мешканців, тому перед тим як паркувати своє авто, необхідно враховувати правила дорожнього руху та можливі наслідки для довкілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині дах ліцею відремонтують за понад 7 мільйонів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити